2022. július 31., vasárnap

Legyen olcsóbb a társasházak működtetése!

  Sok tétel amiből a társasházak éves költségvetése összeáll.  Tudatos tervezéssel azonban éves szinten akár százezreket is megspórolhatunk, ami akár néhány ezer forintot is jelenthet albetétenként. A legdrágább és legnehezebben csökkenthető költség azok amikben emberi "munkát, szolgáltatást" veszünk igénybe (pl, takarítás, javítási munka).  A közös képviselet, társasházkezelés ellátása is ebbe a körbe tartozik, de ha a társasház működése "digitalizálható", akkor itt is lehetséges költséget csökkenteni.

Viszont van két olyan tétel amit, akár éves felülvizsgálattal, folyamatosan karbantartva a legjobb piaci áron (olcsóbban) tudunk igénybe venni. A jó választáshoz azonban a társasház szokásaival, igényeivel is tisztában kell legyünk.

A két tétel amire gondolok, az a biztosítás és bankszámla költségek. Ebben a bejegyzésben csak a bankszámlával foglalkozom, mert a biztosítás egy sokkal egyedibb és a váltás is komlikáltabb folyamat lehet. 

Költségek amiket össze tudunk hasonlítani:

  • havi számlavezetési díj;
  • pénzbefizetés költsége;
  • pénzkivétel költsége;
  • utalások díja.
A nagyobb megtakarítással rendelkező háznál szintén fontos tényező, hogy milyen kamatot fizetnek a banknál lévő megtakarításokra.

Ha az adott banknál hitele van a társasháznak, akkor bonyolultabb lehet a váltás (utána kell járni, van-e valami kötelezettsége a háznak, mit tartalmazz a hitelszerződés). Azonban ha van rá lehetőség, még ilyenkor is érdemes lehet másik számlát nyitni és a forgalmat arra átterelni. A megfelelő számla kiválasztása és megnyitása (az előző lezárása) a közös képviselő feladata, közgyűlési felhatalmazással.